1 lilek, 1 krabička rajčatového pyré (1/2 litru), penne nebo fusilli (trubičky či vrtulky), 2 stroužky česneku, 1/2 malé cibulky, sušená bazalka, sůl, olivový olej
Recept na těstoviny s lilkem a rajčatovou omáčkou
Lilky nakrájíme na tenčí, přibližně centimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Pak je potřeme z obou stran olivovým olejem a hodíme na rozpálenou pánev (souběžně s ní si nastavíme osolenou vodu na těstoviny). Sice je lze obalit v mouce a hodit na olej, ale stejně i takto upravené strašně moc sají tuk, takže metoda s potřením je trošku lepší (méně mastná). Když je osmažíme nebo opečeme z obou stran, vyndáme je a po mírném vychladnutí nakrájíme na kostky. Dáme vařit těstoviny Na pánev dáme trochu olivového oleje, osmažíme na něm cibulku do zlatova, vmícháme vymačkané stroužky česneku a po půl minutce nalijeme rajčatové pyré (jeho kvalita je důležitá, v chuti je dominující), po přibližně čtyřech minutách přidáme trochu sušené bazalky, nakrájený lilek a vaříme, dokud těstoviny nejsou měkké. Ty pak slijeme, smícháme s lilkem a rajčatovou šťávou a rovnou podáváme. Je dobré je posypat nastrouhaným parmezánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat