Recept na chutnou a přitom bleskovou fazolačku
Do hrnečku vyklopíme konzervu fazolí i s rajčatovou omáčkou a rozředíme je přibližně stejným množstvím vody. Přihodíme kostku vývaru, vymačkáme česnek a nasypeme majoránku a všechno začneme vařit. Po třech čtyřech minutách fazolačku ochutnáme a zjistíme, jestli náhodou není moc slaná (bujonové kostky jsou prevít), případně podle potřeby ještě trochu rozředíme vodou a po ředění provaříme další minutku dvě. Nakonec si odebereme trošku čisté tekutiny, rozmícháme ji s několika lžícemi zakysané smetany, vlijeme zpět a necháme už vše jen projít varem. Fazolačka je hotova :) Bleskové, netrvalo to ani deset minut. Je to spíše takové rychlé jídlo pro někoho, kdo je sám doma, pro hosty a na chlubení je lepší přeci jen postupovat klasicky z naložených a ne polotovarových fazolí.
Žádné komentáře:
Okomentovat