Klasické volské oko



3 vejce, pár plátků špeku, pepř, sůl

Recept na chutné volské oko či možná spíše oka :)

Tenké plátky špeku necháme na pánvi pustit tuk (samozřejmě, volské oko si může udělat i vegetarián, v takovém případě se použije olej nebo máslo). Pak si vezmeme do ruky vejce a opatrně ho nakřápneme nožem - nesmíme ho proseknout do půlky, na skořápce by měl být jen jakýsi malý řez. Obě půlky uchopíme a nad pánví opatrně zapáčíme tak, aby celý obsah vejce vytekl a zároveň se přitom neporušil žloutek. Stáhneme plamen na menší střed a pomalu všechno dosmažíme tak, aby se celý bílek srazil a žloutek zůstal tekutější. Volské oko můžeme podávat s pečivem a nebo jako na obrázku jako hlavní jídlo s bramborem (a třeba ohřátými fazolemi).

Žádné komentáře: