Pickles z rebarbory

500 g očištěné rebarbory, 2 lžičky hořčičných semínek, 1 lžička velmi hrubě nadrceného černého pepře (jestli máte jen mletý, stačí půl lžičky), 1 sklenice jablečného octa, 1 sklenice cukru, 4 centimetry zázvoru, 1/2 lžičky soli

Recept jak si z rebarbory udělat pickles

Rebarboru si nakrájíme na takové kousky, aby  se nám poté pohodlně vešla do sklenic. V hrnci uvedeme do varu jablečný ocet smíchaný se sklenicí vody, cukrem, oloupaným a na drobno nakrájeným zázvorem a solí. Vaříme do rozpuštění cukru. Připravenou rebarboru dáme svisle do sklenic (ty i s víčky musí být vyvařené a vysušené), rozmístíme rovnoměrně i nadrcený pepř a hořčičná semínka a vše zalijeme vroucí marinádou a velmi pečlivě zavíčkujeme. Sklenice s rebarborovým (či rebarborovými, pro jazykově citlivější jedince) pickles poté deset minut zavařujeme. .

Žádné komentáře: