Králík na hořčici

Suroviny: 1 králík o váze cca 1500 g, 2 polévkové lžíce pikantní hořčice, 1 polévkové lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce bílého přírodního vína, 4 polévkové lžíce smetany, sůl a pepř

Příprava:
Smícháme olivový olej a hořčici a pečlivě promícháme. Osolíme a opepříme.
Opláchneme staženého králíka, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Potřeme je hořčicí s olejem,vložíme do pekáče a vložíme do trouby rozehřáté na 260 °C. Po 10 minutách zalejeme 125 ml vody a pečeme dalších 10 minut. Pečeni občas polejeme šťávou z pečeně. Pak vyjmeme z trouby.
Vložíme králíka na nahřátou mísu a necháme na teple. Pekáč se šťávou z pečeně dáme znovu na plotnu, přilejeme víno a mícháme vařečkou do zhoustnoutí. Přidáme smetánu a udržujeme na velmi mírném plameni tak, aby se omáčka nezačala vařit. Stále pečlivě mícháme.Pak stáhneme s plotny, podle chuti osolíme a znovu zamícháme.Omáčku zalejeme upečené ráličí porce. Podáváme s domácími nudlemi.

Žádné komentáře: