Recept jak připravit rajčata plněná tuňákem
Vejce propíchneme, vložíme do vroucí vody a vaříme 8 minut, kdy jsou tak zvaně na tvrdo. Ochladíme je napuštěním studené vody, oloupeme, rozkrájíme kráječem nejprve na plátky a potom na kostičky.
Z rajčat odřízneme vršek a lžící vydlábneme vnitřek - opatrně ale abychom rajčata nepoškodily. Seříznutou část a vydlabaná rajčata uvnitř posolíme a opepříme, obrátíme a necháme okapat.
Dužninu zbavenou semínek jemně posekáme. Oloupanou cibuli jemně nastrouháme, smícháme s rajčatovou dužninou, rozdrobeným masem tuňáka, dále s vejci, majonézou, jemně nasekanými olivami a petrželkou. Ochutíme.
Naplníme rajčata a přiklopíme odříznutý vršek rajčete.
Rajčata plněná tuňákem zdobíme plátky citrónu, můžeme je posypat zelenou petrželkou případně koprem, kdo ho má rád. Podáváme s bílým pečivem a máslem.
Z rajčat odřízneme vršek a lžící vydlábneme vnitřek - opatrně ale abychom rajčata nepoškodily. Seříznutou část a vydlabaná rajčata uvnitř posolíme a opepříme, obrátíme a necháme okapat.
Dužninu zbavenou semínek jemně posekáme. Oloupanou cibuli jemně nastrouháme, smícháme s rajčatovou dužninou, rozdrobeným masem tuňáka, dále s vejci, majonézou, jemně nasekanými olivami a petrželkou. Ochutíme.
Naplníme rajčata a přiklopíme odříznutý vršek rajčete.
Rajčata plněná tuňákem zdobíme plátky citrónu, můžeme je posypat zelenou petrželkou případně koprem, kdo ho má rád. Podáváme s bílým pečivem a máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat