Suroviny: 1 sáček arabského nebo libanonského chleba, 3 kuřecí řízky, žlutá a červená paprika, 1 malá cibule, kečup, sůl, bazalka, pepř, sojová omáčka, 2 lžíce škrobové moučky, olej, 100 g nivy, strouhaný parmezán
Příprava: Kuřecí řízky nakrájíme na kousky a naložíme do marinády ze sojové omáčky, trochy kečupu, bazalky, pepře, špetky soli a škrobové moučky. Necháme hodinu v chladu uležet. Poté na pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a papriku nakrájenou na větší kousky. Přidáme naložené maso a zprudka osmažíme, často mícháme, můžeme nechat i pět minut podusit, aby paprika trochu změkla. Mezitím si rozpálíme troubu asi na 125 °C. Arabský chleba naplníme jako kapsu masovou směsí a navrchu zasypeme nivou a parmezánem. Dáme do vyhřáté trouby asi na 7 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat