Špagety se žampióny

Suroviny: 400 g špaget, 400 g malých sterilovaných žampiónů, 120 g sušených nakládaných rajčat, kelímek smetany ke šlehání, 2 lížce červeného vína, 2 lížíce olivového oleje, 4 lížce másla, 4 menší cibule, lžička hladké mouky, strouhaný muškátový oříšek, lžíce nasekané petrželky, pepř, sůl

Příprava:
Cibuli nakrájejte na drobno a zpěňte na másle se lžící oleje. Žampióny nakrájejte na plátky a mírně je opečte. Pak je osolte, opepřete, popraště moukou a za stáleho míchání asi minutu duste. Přilijte smetanu a víno, přidejte pokrájená sušená rajčata a špetku muškátového oříšku. Asi 10 minut povařte. Špagety uvařte podle návodu na obalu, sceďte je, přelijte žampiónovou omáčkou a asi 3 minuty prohřívejte.

Žádné komentáře: