Ředkvičková polévka

2 svazečky ředkviček, 1 litr vývaru (drůbeží, zeleninový, jaký máte klidně i můžete z kostky - tam ale vyberte ty bez glutasolu typu natura či bio), 4 brambory, 1 lžíce mouky, 1 lžíce másla, 1/2 skleničky zakysané smetany, sůl, pepř, čerstvý kopr

Příprava
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Mezitím si celé svazečky ředkviček velmi pečlivě umyjeme, ředkvičky nakrájíme na plátky, listy nasekáme. Máslo rozpustíme v pánvi a přihodíme ředkvičky i s listy a chvilku podusíme, přidáme do polévky a vaříme dokud brambory nebudou měkké. Ve smetaně pečlivě rozmícháme mouku se solí a pepřem, vlijeme do polévky, zamícháme a necháme přejít varem. A kam s tím koprem ? No tato ředkvičková polévka by měla být ním posypaná, ale ne každý ho musí a stejně se to dělá až na talíři, takže podle chuti. Lze ho i vypustit.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Je opravdu dobrá. Díky za recept.