4 podkovy z lososa (porce pro čtyři lidi, samozřejmě pokud je vás pět tak jich vezměte pět a pokud máte chuť na víc, tak jich vezměte tolik kolik chcete), 2 citrony, čerstvý kopr, olivový olej, slunečnicový olej, máslo, sůl
Příprava
Lososa pečlivě pokapeme citronovou šťávou a osolíme, na dvacet minut rybku odložíme do chladu. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a velmi rychle z obou stran lososa osmažíme (zatáhneme). Pekáč vyložíme pečícím papírem, položíme tam lososa, na každý kousek dáme trošku másla, vše pokapeme znovu šťávou a olivovým olejem a posypeme nasekaným koprem. Steaky přikryjeme alobalem, pekáč zaklopíme a pečeme v troubě rozehřáté na sto padesát stupňů přibližně patnáct minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat