vepřová žebírka, palička česneku, med (nezcukernatělý nebo jemně v horké vodě ho rozpustíme), sojová omáčka, pepř, sůl, hořčice, rajskej protlak, olej
Příprava: žebírka umejeme, osušíme, rozdělíme na porce a osmahneme rychle na trošce oleje z obou stran. Přendáme je do většího hrnce. Česnek jemně nasekáme promícháme ho s medem, sojovou omáčkou, hořčicí, pepřem, solí a protlakem a trochou vody a zalijeme touhle medovou směsí žebírka (trošku si necháme). Přikryjeme vše pokličkou a na středním plaménku dusíme přibližně 40 minut. Na konec si rozpálíme troubu, přendáme do ní žebírka, potřeme je zbylým medem a krátce je opečeme. Žebírka na medu ihned podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat