500 gramů hříbků (když nemáte čerstvé, použijte sušené, když nemáte hříbky můžete použít žampiony, když nemáte žampiony ani jiné houby, tak toto jídlo nevaříte:)), 750 gramů vepřového, 2 větší cibule, 2 mrkve, 1/2 sklenky zakysané smetany, 2 lžíce provensálských bylinek, 2 bobkové listy, pepř, sůl
Příprava:
Vepřové si nakrájíme na kostky, houby na plátky, mrkev a cibuli na kostičky. Vepřové maso osmahneme na suché pánvi ze všech stran. Do většího hrnce ukládáme na střídačku maso a cibuli smíchanou s mrkví, každou vrstvu jemně osolíme, opepříme a posypeme provensálskými bylinami. Přidáme bobkové listy a vše zalijeme vodou do zakrytí masa. Vaříme půl hodiny, poté přidáme nakrájené houby a vaříme další půl hodinku. Na konec promícháme smetanu s moukou, vlijeme a spolu chvíli povaříme. Ke konci ještě můžeme vepřové na houbách dochutit pepřem a solí, ale nemělo by to už být nutné.
Žádné komentáře:
Okomentovat