Chips: 1 kg menších mladých brambor, mořská sůl, čerstvě mletý pepř, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce smíchaného nasekaného tymiánu s rozmarýnem
Fish: 3 kousky mořského filé (každý cca 200 gramů), najemno nasekaná kůra ze 1/4 citronu, 3 lžíce rozpuštěného másla, 3 čtvrtky citronu, sůl, pepř
Příprava: Brambory pečlivě omyjeme, osušíme, podélně přeřízneme na polovic, potřeme olivovým olejem a poprášíme solí a pepřem. Rozložíme je na plechu řezem nahoru a na řez položíme trošku tymiánu s rozmarýnem. Pečeme v troubě rozpálené na 220 stupňů přibližně 25 minut až jsou brambůrky vevnitř měkké. Ke konci pečení trochu výkon trouby zesílíme ať získají barvu. Filé osolíme, opepříme a na grilovací pánvi je obracejíce pečeme pět až deset minut podle druhu ryby a tloušťky filé. Ke konci grilování přidáme nasekanou citronovou kůru. Fish and chips ihned podáváme, rybu na talíři posypeme nasekanou osmahlou kůrou, zalijeme máslem a přidáme čtvrt citronu.
Žádné komentáře:
Okomentovat