1/2 kg skopového plecka, 1/4 kg cibule, 50 g celeru, mrkve, pórku a petržele, 1 kg brambor, sůl, pepř
Příprava: Skopové maso nakrájíme na menší plátky. Očištěnou zeleninu i s cibulí také nakrájíme na plátky. Brambory nakrájíme na kostičky. Do hrnce uložíme postupně vrstvy nejdřív skopové, pak cibuli, pak zeleninu a pak zas maso. Všechno osolíme a pořádně opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Skopový zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Na konci přidáme brambory (krájet je můžeme klidně až půl hoďky poté co se maso vaří), přilijeme vodu a dusíme do měkka. Irský skopový guláš podáváme tak jak je (brambory vytváří přílohu).
Žádné komentáře:
Okomentovat