300 gramů podélných piškotů, 500 gramů mascarpone, 4 vejce, 8 lžic moučkového cukru, 2 lžíce rozpustné kávy, 50 ml amaretta, 2 lžíce kakaa, sůl
Příprava: Na začátku vyndáte vajíčka z lednice a necelou hodinku počkáte (mají mít pokojovou teplotu, samozřejmě pokud nemáte vejce v chladu, tak tenhle krok vynecháte). Kávu si rozpustíme ve dvou neplných skleničkách teplé vody, přidáme amaretto a vychladíme. K žloutkům nasypeme 3/4 připraveného cukru a vše čtvrt hodiny třeme tak aby nám vznikla nadýchaná pěna, do ní poté vmícháme mascarpone. Bílky se špetičkou soli ušleháme na tuhou pěnu do které postupně všleháváme zbylý cukr, celek spojíme s mascarpone a žloutky. Polovinu piškotů na chvíli namočíme do kávy, poté je vyložíme do nádoby (nebo nádob) kde budeme chtít mít tiramisu. Přikryjeme krémem tiramisu, poprášíme jemně kakaem, přidáme druhou vrstvu krátce namáčených piškotů a zakryjeme krémem a vše na konci znova poprášíme kakaem. Na konec tiramisu dáme na pět hodin do lednice - podáváme ho vychlazené.
Žádné komentáře:
Okomentovat