Recept na smažené vločkové karbanátky
Ovesné vločky nahrubo umeleme, promícháme s dvěma vymačkanými stroužky česneku, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. S tekutinou nepřeháníme, pokud by těsto bylo příliš řídké, je nutno dosypávat strouhanku a ta výslednou chuť hodně kazí. Po několika hodinách (nebo je můžeme nechat i do druhého dne), k nim přidáme nadrobno nasekanou a osmaženou cibulku, zbylý vymačkaný česnek, hodně majoránky, pepř a sůl. Vypracujeme si těstíčko, které pak z obou stran obalíme ve strouhance a usmažíme krásně dozlatova.
Karbanátky z ovesných vloček podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší (obé hezky omastíme máslem) a nějakým zeleninovým salátem. Kdo chce, může si na talíř přidat i nějaký kečup nebo například tatarskou omáčku.
2 komentáře:
To vyzerá veľmi chutne :)
Vypadá to skvě, píšu si :-)
Okomentovat